F-16's oefenen boven Land van Cuijk

Voor de overige (hobby) praat (zoals vroeger op het BBS!)

Moderators: sgvolkel, Zonan Adolfse, T-O

Plaats reactie
hogdriver2
SGV Novice
SGV Novice
Berichten: 18
Lid geworden op: 26 feb 2006 12:21
Locatie: cuijk

F-16's oefenen boven Land van Cuijk

Bericht door hogdriver2 » 04 aug 2017 11:54

F-16's oefenen boven Land van Cuijk

04-08-17
VOLKEL-De Koninklijke Luchtmacht gaat van 14 tot en met 18 augustus luchtgevechten oefenen boven het noordoosten van Brabant. Vanuit de luchtmachtbasis in Volkel zullen F-16 straaljagers vanaf acht uur 's ochtends tot en met vijf uur 's middags regelmatig overvliegen. Inwoners moeten rekening houden met geluidsoverlast. 

De F-16 piloten leren tijdens deze periode alles over de Fighters Weapons Instructor Training (FWIT), een nieuwe praktijktraining van Defensie die afgelopen mei van start is gegaan in Leeuwarden. ,,Hierin leren de piloten onder andere alles over de wapens die ze aan boord hebben en hoe ze die het beste kunnen gebruiken. Deze kennis moeten ze vervolgens weer overdragen aan nieuwe piloten’’, zegt een woordvoerder van de luchtmacht. Op dit moment doen er vijf verschillende nationaliteiten mee aan de FWIT trainingen: Belgen, Noren, Portugezen, Denen en Nederlanders.
http://www.gelderlander.nl/maasland/f-1 ... ~a2df1b47/

Gebruikersavatar
sgvolkel
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2333
Lid geworden op: 21 jul 2005 21:59
Contact :

Re: F-16's oefenen boven Land van Cuijk

Bericht door sgvolkel » 04 aug 2017 15:15

F-16’s trainen luchtgevechten boven Noord-Brabant

Defensie zet zich dagelijks in voor de vrijheid, veiligheid en welvaart van Nederland in binnen- en buitenland. Personeel van de Koninklijke Luchtmacht wordt met verschillende vliegtuigtypen ingezet en moet overal op voorbereid zijn. Zij staan stand-by voor ieder mogelijk conflict, van terreur tot gewapende agressie. Een inzetbare luchtmacht is een geoefende luchtmacht. Dagelijks vinden trainingen en oefeningen plaats die specifieke vaardigheden vereisen die een militaire vlieger dient te beheersen.

Van 7 t/m 11 augustus, 21 t/m 25 augustus en 28 augustus t/m 1 september trainen F-16 vliegers van vliegbasis Volkel gesimuleerde luchtgevechten. Dit zijn onmisbare vaardigheden die het verschil maken in gevaarlijke en risicovolle situaties. De F-16’s maken hierbij gebruik van een gereserveerd militair luchtruim boven Noord-Brabant. Daarnaast maakt men ook gebruik van gereserveerd luchtruim boven België.

Van 14 tot en met 18 augustus trainen F-16’s voor de Fighter Weapons Instructor Training (FWIT) in dit gereserveerde militair luchtruim boven het midden en noordoosten van Noord-Brabant. Vliegers leren onder meer alles over de wapens aan boord en de tactieken om ze te gebruiken tijdens luchtoperaties. Deze vliegers worden opgeleid hun kennis over te dragen op nieuwe vliegers. De FWIT-klas, die bestaat uit Belgen, Denen, Noren, Portugezen en Nederlanders. De deelnemers behoren tot de zogenoemde European Participating Air Forces, kortweg EPAF.

De vliegers worden tijdens de trainingen gehouden aan de geldende vlieghoogten en procedures. De trainingen vinden plaats binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis Volkel. Vanwege operationele redenen en onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande planning worden afgeweken.

Voor meer informatie over de FWIT, zie http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2 ... -nederland

Wilt u meer weten over vliegbewegingen, zie http://www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766.
T-Opa²

Plaats reactie