Basic Strike oefening 8 t/m 12 februari

Voor berichten m.b.t. Vliegbasis de Peel

Moderators: sgvolkel, Zonan Adolfse, T-O

Gebruikersavatar
sgvolkel
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2722
Lid geworden op: 21 jul 2005 21:59
Contact :

Basic Strike oefening 8 t/m 12 februari

Bericht door sgvolkel » 01 feb 2021 15:31

Oefening Basic Strike
Van 8 t/m 12 februari vindt de oefening Basic Strike plaats op en rondom de Luitenant-generaal Bestkazerne in De Peel. Tijdens deze oefening beoefenen vliegers en grondtroepen de grond-lucht samenwerking en het leveren van luchtsteun; de zogenaamde Close Air Support (CAS) procedures. De oefening is overdag en wordt uitgevoerd met trainingsvliegtuigen.

Doel van de training
Door middel van CAS leveren militaire gevechtsvliegtuigen of -helikopters vuursteun op korte afstand aan eigen troepen die in benarde situaties zitten. Het goed in de praktijk opleiden van zogenoemde Joint Terminal Attack Controllers (JTAC) is noodzakelijk, omdat CAS een grote mate van coördinatie tussen vliegtuigen in de lucht en de troepen op de grond vergt. In bedreigende situaties, zoals we tijdens missies in het buitenland hebben meegemaakt, gaat dit levens redden. De praktijkdagen van CAS-opleidingen worden dit jaar, net als voorgaande jaren, enkele malen op en rondom de Peel gehouden. Vervolg trainingen gebeuren in de regel in het noorden van het land.

Meldingen
Deze oefeningen zijn waarneembaar in de omgeving waar ze plaatsvinden. We houden rekening met het beperken van de overlast, maar het blijft hinderlijk. Dat beseffen wij ons.
T-Opa²

Plaats reactie