April 2021 Geplande vliegbewegingen ~ Luitenant-generaal Bestkazerne

Voor berichten m.b.t. Vliegbasis de Peel

Moderators: sgvolkel, Zonan Adolfse, T-O

Gebruikersavatar
sgvolkel
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2722
Lid geworden op: 21 jul 2005 21:59
Contact :

April 2021 Geplande vliegbewegingen ~ Luitenant-generaal Bestkazerne

Bericht door sgvolkel » 24 mar 2021 08:29

Geplande vliegbewegingen ~ Luitenant-generaal Bestkazerne

Helikopter oefeningen

Op woensdag 31 maart, donderdag 1 en donderdag 22 april vinden helikopteroefeningen in de avonduren plaats op de Luitenant-generaal Bestkazerne. Tussen 18:30 en 21:30 uur worden militairen van de Luchtmobiele Brigade via de lucht op verschillende locaties op de kazerne afgezet om vanuit daar hun militair optreden te beoefenen. Maximaal 6 helikopters doen mee aan de oefening. Trainingen zoals deze zijn nodig om militairen veilig en efficiënt te kunnen laten opereren bij een militaire inzet.

JTAC oefeningen

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 april worden grondtroepen opgeleid om vuursteun op korte afstand voor eigen troepen te coördineren met gevechtsvliegtuigen en helikopters. De oefeningen in en rondom de omgeving van de kazerne beginnen in de ochtend en zijn gepland tot 18:00 uur. Gevechtsvliegtuigen en helikopters van Defensie ondersteunen de zogenoemde Joint Terminal Attack Controller (JTAC) opleidingen. Het coördineren van vuursteun op korte afstand aan grondeenheden door vliegtuigen en helikopters vergt een grote mate precisie. In bedreigende situaties zoals we tijdens missies in het buitenland hebben meegemaakt, gaat dit levens redden.

Lucht- en raketverdedigingsoefening

Groot en uniek maar voor de omgeving bijna niet waarneembaar is Europa’s grootste lucht- en raketverdedingsoefening, die van maandag 8 tot en met zondag 28 gehouden wordt op de Luitenant-generaal Bestkazerne. De oefening Joint Project Optic Windmill die door het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) vanuit Vredepeel gehost wordt, vindt in een gesimuleerde digitale omgeving plaats. Vanuit 15 locaties binnen Europa en de Verenigde Staten nemen eenheden uit 8 verschillende landen en NAVO hoofdkwartieren deel via datanetwerken. Hoewel een groot aantal deelnemers vanuit de thuishaven deelnemen is de oefening uniek omdat zowel het tactisch niveau tot het hoogste strategisch niveau samen trainen.
T-Opa²

Plaats reactie