Extra ogen en oren rondom het veld

Berichten aan / van het bestuur en redactie van Spotting Group Volkel

Moderators: sgvolkel, Zonan Adolfse, T-O

Gebruikersavatar
sgvolkel
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2739
Lid geworden op: 21 jul 2005 21:59
Contact :

Extra ogen en oren rondom het veld

Bericht door sgvolkel » 01 nov 2016 12:44

Beste spotters,

Als Spotting Group Volkel hebben we regelmatig contact met diverse instanties op en rond het vliegveld. Alle partijen weten dat er spotters zijn (en zullen blijven) en dat zij ook een bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid op en rond het vliegveld.

Spotters zien vaak wat er anders is dan 'normaal'. In het verleden zijn er meldingen gedaan door spotters en die zijn altijd zeer op prijs gesteld.
Alleen spelen er meerdere partijen een rol rondom de vliegbasis, waaronder civiele en militaire partijen. Er is geen centraal punt waar alle meldingen worden verwerkt.

Mocht je iets vreemds/verdachts zien op/rondom 'ons veld', dan staat hieronder wat je kunt doen en welke instantie je wanneer kunt bellen:

* je ziet iets verdachts om/nabij de vliegbasis:
bel KMAR 0800-1814

* je ziet iets verdachts om/op de vliegbasis:
bel KMAR 0800-1814

* je ziet iets verdachts in de omgeving van de vliegbasis:
bel Politie 112; wél Politie, géén spoed: 0900-8844

Uitleg:

De KMAR (Koninklijke Marechaussee) heeft een handhavings en –politie taak op en rondom het vliegveld, dus bij een verdachte auto, een zich verdacht gedragende persoon rondom het veld of knipacties: bel met de KMAR 0800-1814.

De KMAR heeft een centrale post in Amsterdam 0800-1814 en geef daarom aan dat het vliegbasis Volkel betreft.

Rondom het veld, buiten het militaire terrein en de directe omgeving daarvan, is ook de politie verantwoordelijk: bel met de politie via de alarmlijn 112; géén spoed? Bel dan 0900-8844

Bovengenoemde organisaties krijgen trouwens liever 10 'niet-erg-relevante meldingen' waarbij naderhand niets/weinig aan de hand is; dan dat ze 1 'erg-relevante melding NIET krijgen'. De huidige terreur-dreigingen zorgen er voor dat de waakzaamheid fors verhoogd is. En daar kunnen wij een klein beetje bij helpen door onze ogen en oren goed open te houden.

Gebruik je gezonde verstand om te bepalen wat je aan wie kunt melden. Niet alles is in bovenstaande regeltjes te vangen.....
En als je iets verdachts ziet, alleen melden bij de vermelde instanties. Ga niet de held uithangen en ga vooral niet zelf op onderzoek uit!
T-Opa²

Plaats reactie